lördag, augusti 18, 2007

Sleeping ugly


Kapten Firestorm kommenderar mig att gå ut -ut med dig, bland folk och surr, trots att han vet att han bara växer och blir tjockare av surret och alkoholen och tömningen av det redan tomma bankkontot.
Bristen på singelkompisar samt halsont ger mig ursäkt att gå awol och indiepoparna håller sällskap. Vi lagar mat, kotletter med vitlök och svampstuvning, vi får hjärtinfarkt när vi hittar en tvestjärt i tallriksstapeln.
Vi ser Apocalypto, fast mitt i filmen blir vi ju fruktansvärt sugna på vaniljglass med varm hallonsås och vi går iväg till affären, alla tre. På vägen dansar vi ful poledans vid en vägskylt, och skrattar tills vi ramlar in på Sabis i en stirrig hög som surkärringarna glor på och vi fnissar ännu mer. Sen går vi hem, kokar hallon och äter glass trots laktosen medan vi ser färdigt på indianvåldet, och diskuterar och wikipediar i minst en halvtimme om det var Mayor eller Inkor eller Azteker, och tydligen är Mel Gibson en idiot, för Mayor hade faktiskt sällan ihjäl varandra i sin guds namn. Nåja, det visste vi väl redan, angående Mel då, kommer vi överens om, men den var rätt tuff ändå, filmen.

Sen har vi inget att göra, vi pratar film och kommer på att Constantine vill vi se ju och då travar vi iväg till den usla videobutiken och korsitaket dom har den, och så segar vi oss igenom den också, mest jag och indiepop 2, som missuppfattar och tror det är nazibovar hela tiden, fast det är övernaturliga djävulsbovar, medan indiepop 1 färgar håret morotsrött och nästan gråter för det blir så fult, vi tetas och säger att hon ser ut som Birk Borkason, McAstrids hemskaste uppfinning. Imorgon hämtar vi ny färg i Kladderiet och färgar om, allt ordnar sig.
Medan jag diskar spelar indiepopet vändtia med andra indiepopet, Michael Jackson spelas och vi fnissar, dricker vaniljte och försöker dansa moonwalk och katten dansar bugdance med en harkrank och vänder feta magen i luften så fort man går förbi. Sen börjar Donnie Darko, dom har inte sett den, så unga är dom, säger att musiken är hemsk, men filmen bra, än så länge. Jag skriver, dom tittar och Kaptenen håller sig lugn ett tag, vrider sig bara lite i sömnen.

Inga kommentarer: