fredag, september 01, 2006

En sån kväll


Meningen var en ensam kväll utan yttre stimulans, läsa ut böckerna som jag påbörjat men som är för tråkiga att ta med på resor och i väntor. Fyra stycken i högen nu, tråkiga som klister allihop. Jag ska inte ställa dom i bokhyllan utan att ha läst minst hälften, men hälften av Bergtagen är 450 sidor och den är bra men så tråkigt långsam för mig med damptendenser i höstbluesen. Längtar efter att Ajvides nästa kommer i handväskformat.

Syr äntligen vaxduken och märker att jag behöver en ny gardin.
På tevi The Spy Who Shagged Me alternativt Scary Movie, sponsrar Samhall teviutbudet?

Istället blir det nerladdning på Soulseek i blindo, men jag hittar ingenting. Googlar folk jag känt och tappat bort, varför heter folk så vanligt? 45 **** ***** i Stockholm, då kan man inte hänga upp sin identitet på sitt namn.

Spelar Widmarks Jazzpsalmer och läser ett långsamt kapitel TBC-behandling till.

Dagen efter igår



Vaknar med lakritsfötter och en havrefraskudde i sängen, ont i huvudet, ger katten mat och gör kaffe kaffe kaffe som landar i magen som en tårgasbomb och Conan O'Brien till frukost, zappar till nyheter, Pastorn i Knutby har erkänt. Vad handlade Knutby om? När något tjatas för mycket glömmer jag bort att komma ihåg. Maude Olofsson i soffan har precis den där sortens kvinnoröst jag absolut inte kan rösta på och nu måste jag skynda mig för klockan är tio över åtta.
Martins enorma vita herrskjorta med väst och shorts och svarta pumps känns tröstigt efter att ha skrubbat fötter i duschen, ikväll ska jag tvätta lakan. Kommer ut genom porten och cykeln är borta, efter att ha stirrat ut i luften i några sekunder kommer jag på att jag gick hem. På vägen till t-banan slåss en katt med en skata, katten skriker och springer och skatan vann. På tunnelbanan pustar en jättetjock kvinna ombord jag känner dunsen när hon sätter sig ner på andra sidan gången, jag tycker synd om med lite förakt för bristen på karaktär men kanske är hon en lycklig tjockis och jag vet att det inte handlar om karaktär men idag är en sån dag. I metro en annons från Isadora med en modell som ser helt cepe-airbrushad ut och vill folk verkligen se ut sådär, freaks. Handlar rågbulle på ICA och kassörskan är en pratare som tycker jag är smart som inte lägger frallan på den äckliga bandet, jag ler och säger nä fy vad äckligt.
Nu är det helg och inga planer, ingen har ringt och frågat om ska vi inte hitta på nåt, jag har inte ringt nån heller och den sablans goa sd-dejten som skulle höra av sig är puts veg och försvunnen och nu har jag avskrivit den gubben också och det var ju tråkigt för det hade ju varit fint att pussa på honom lite, och även om jag vet att det bara är min hjärnas reaktioner på snapsvisorna igår så är idag visst livet något som far förbi medan jag väntar på att bli lycklig.

torsdag, augusti 31, 2006

Macadam


Macadam är den bästa fotmassagen man kan ge sig själv. Att gå barfota hem från tunnelbanan, ignorerande pissfläckar och tuggummigsjöar river macadamen gott under fotsulorna som gått i pumps hela dan. Lite lullig hade jag behövt lite gott sällskap, jag blir så kelen när jag är lullig. Firmafestlulliggulligkomochskedamedmig.

Den Söte På It är En Seriös Kille. Han är förresten inte alls från norrland utan från Dalarna, skitsamma när man kommer från Skåne men inte sexit alls fast det gör inget. Lite skallig är han också och antagligen helt ointresserad men i alla fall singel.

Vi lyssnade i följande ordning på: Gyllene tider, sjuttitalsdisco och Madonna. Jag missade I'ts raining men i rökpausen.

Ooops, toothpaste


Idag har jag köpt för mycket tandkräm. Äh, det gör väl inget tänker man då, tandkräm går väl alltid åt, men alas...så är det ej. Jag har köpt tandkrämskladd för 20 000 och det var visst 20 000 för mycket.

Stödköp tandkräm, mot vitare tänder, framtiden är vår med vitare tänder, det säger dom på tevishop.

Jag gillar tevishop, det är i alla fall bättre än dom där spelprogrammen, för att inte tala om Pokerhelvetet. Min favorittevishopsgrej är just nu det lilla bordet man kan ha framför sig när man äter sin middag framför tevin, jättebraatthagrej ju.

Snyggot kommer förresten på kräftskivan, rapport på ickehändelser kommer i morgon.

tisdag, augusti 29, 2006

Ska vi plocka körsbär?


Oprah eller om det var dr Phil säger att man ska skriva journal och varje kväll ska man skriva upp 20 eller 147 grejor som gjort en glad under dagen. Detta då för att stämma den depression som man annars oundvikligen skulle falla ner i, eftersom depressioner aldrig beror på kemisk obalans eller verkliga problem utan kan lösas med lite kludd i en bok eller att man går ner tre kilo och/eller blir hemmafru.
I alla fall: etta på min lista som jag inte kommer att skriva blir idag att sitta på sitt idiotjobb och för att stå ut har man webradio i hörlurarna och helt plötsligt kommer det en låt man-gillat-och- hört-jätteofta-men-tröttnat-så-inihelvete-på-för-den spelades-hela-tiden-och-visst-var-den- bra-men-ge-er-nu-förhelvete-och-dessutom-spelas-den-på-kommersiella-kanaler-så-den-har-ingen-cred. Och man märker att fy faaaaan va bra den är och så gungar man lite i stolen och sjunger med lite och fast det idiotiska kladdet man jobbar med dödar en bit för bit inombords så spelar det ingen roll för det finns Eagle Eye Cherry med Save Tonight och jag kan bli glad för den igen fast jag var så trött på den och det spelar ingen roll att Fittdvärgen Patrik Isaksson var låten efter.

R.I.P


När den lilla människan fyllde åtta fick hon en katt. Han hette Axel och var bror till Nim. Axel var en onixkatt och blev raskt dödsjuk i mystisk virussjukdom, åkte skytteltrafik till veterinären, fick jättedyr medicin, blev frisk, slutade med medicinen, blev sjuk igen, blev frisk av sig själv för man hade inte råd med mer veterinärvård, och blev två veckor senare påkörd av en bil. Sorg, gråt, begravning.

Som tröst fick den lilla människan ett marsvin. Marsvinet fick namnet Mumma och var beviset på att man kan bli fet av grönsaker. Han åkte runt i cykelkorgar, rymde ett par gånger, hittades igen efter något dygn på äventyr i skånska häckar, blev medtagen på utflykter, lämnade bruna pluttbajsar över hela köksgolvet, badades och hanterades i största allmänhet som vilket uppstoppat gosedjur som helst och utstod sina prövningar med ett tålamod gränsande (nä, överskridande) sinnesslö dumhet. Efter några är blev han tråkig och fick mest sitta i buren.
Vid en semester lämnades han över till Storasyster Ordentlig Vuxen Människa och kom därmed till det ställe Marsvin Hoppas Marsvinshimlen Är Formad Efter. Till hans egen lättnad övertogs vårdnaden av Storasyster Ordentlig Vuxen Människas familj permanent.
Igår kom dödsbeskedet. Efter CPR och intubation, och injicering av typ adrenalin och plodplasma ala ER för massa miljoner avled han 8:56. Eller nåt.
Jag måste vara en hård människa, min sorg är rätt lindrig.

måndag, augusti 28, 2006

Mmmmdaaaaa!


Jobb: jag är Linus på linjen. Så fort jag hittat en rak linje att gå stadigt på kommer det nån tecknarjävel och ritar in ett fisigt åskmoln och den yppiga damlinusen förvandlas till en hagga eller kommer det en större och starkare Linus och ger mig på käften, bakgrunden blir mörkröd och jag går över kanten och försvinner med ett allt svagare skrik.

söndag, augusti 27, 2006

Fast det står ju disk i köket


Blixt och åska och sedan skyfall, barnen på gården står i regnet och låter sig bli blöta och jag blir avis och vill också stå och bli ljummet varmblöt, istället sover jag middag med katten i hopkrypet vid magen och blir av med sista tyngden av helgens alkoholintag, när man vaknar är hungern där och vi går promenad hand i hand till thai takeaway och takeawaytjejens brytning borde spelas in, den är fan-tas-tisk, till sist fattade vi att vårrullarna var vegetariska, på tevin ingenting roligt så gå till videobutiken och ha karaktär och inte köpa godis för vi hade ju den stora jättevattenmelonen hemma men hyra film; Kung Fu Hustle, så dumt, så otroligt roligt, inpackning i risbusken jag kallar hår medan femtonåringen som fortfarande gillar att hålla en i handen spelar Die Mauer på gitarren.

Det är bara lite ligga som fattas till förnöjdheten.

Söndag efter lördag, hemmafru


Jag har fått scones till frukost av Den Lilla Människan och ätit utan smör för smöret var slut.

Jag är en så dålig vuxen. Ibland får jag stora rycket och håller städat i veckor och tvättkorgen är aldrig mer än halvfull och stryktvätten stryks direkt efter tvätten så man inte behöver stå och stryka på morgonen innan jobbet. Ibland köper jag vaxduk till köksbordet som matchar mitt femtiotalskök och så inbillar jag mig att jag kommer att orka fålla det inom en överskådlig period. Ibland köper jag femtiotalsmönstrat tyg för att klä om femtiotalsfåtöljen och köper till och med snygga nubb för att leka tapetserare och köper ännu mer tyg för att sy en sån där snygg kjol med hög midja och kanske till och med hängslen och tycker själv att jag är en konstruktiv och kreativ människa som är en sån som gör saker.
Ibland fungerar jag så som jag tror alla andra vuxna fungerar. Sen inser jag varför alla andra vuxna är så förtvivlat tråkiga och bara orkar titta på tevi och inte läser böcker och bara lyssnar på samma musik som dom hörde när dom var tjugo och tror att dom är ungdomligt klädda för att dom har fattat att det är inne med cityshorts (dom har ju sett KappAhls reklam för sjutton!) och aldrig hänger på tramsiga roliga barer med hysterisk dekoration och pratar med jättefåniga svarta män med trasiga hattar.
Då får vaxduken ligga ofållad på bordet, fåtöljen har ju ändå ett löst armstöd och jag måste köpa en tving för att kunna limma fast det, jag har för stora lökar för hängslen och ska ju förresten gå ner fem kilo så då passar ju inte kjolen ändå, smör blir man tjock av och är det nån som vet nåt bra reggaeband man kan ladda ner lite nimt? Dom får inte sjunga om braj för det är barnsligt att knarka.

Alkoholhantering



Man ska inte kommunicera via nätet när man är dragen. Inte den här människan i alla fall.

My name is

Varför är vissa namn positivt laddade medan vissa är det inte?
Varför blir jag kåt på en Peter eller en Martin men inte på en Mattias eller en Sven? Speciellt Martin borde ju helt ärligt bara få mig att springa tietusen mil från där han står, men icke. Jag blir fortfarande helt gaga om han heter Martin. Alla andra grejer ska ju finnas också försås, men ett Martin är ett plus. Och Peter. Definitivt Peter. Och Johan. Martin, Peter och Johan, kanske Johannes.
Namn är viktigt. En gång var jag ihopa med en Lennart. Jag sa inte hans namn en enda gång under tre månader. Döh fick han heta.
Jag är lite lite lite dragen.